Engineering

Elektrische engineering & PLC-programmatie

Nieuwe machine ontwerpen of bestaande machine uitbreiden?

Wilt u een nieuwe machine ontwikkelen of een bestaande machine uitbreiden? Wij kunnen u hierin bijstaan door het elektrische gedeelte voor onze rekening te nemen.


Dit begint met een grondige analyse van wat de machine precies moet doen. Uit deze analyse volgt een materiaalkeuze. Hiermee gaan we aan de slag en tekenen we het elektrisch schema uit in Eplan. Vervolgens wordt de kastlayout getekend. Hierna worden alle materialen besteld.


Vervolgens gaat het project naar de werkplaats waar onze bordenbouw zorgt voor een kwalitatieve vervaardiging van het stuurbord.


Als het stuurbord klaar is gaat dit naar de machine. Als alle fieldcomponenten (motoren, sensoren, ventielen,...) geplaatst zijn wordt de machine bekabeld.


Indien gewenst sluiten wij uw machine ook nog aan op uw elektrische installatie.


Nadat dit gebeurd is wordt de PLC-programmatie getest en wordt de machine afgesteld. Na een grondige test run kunt u de machine met een gerust hart in productie nemen.


Het ontwikkelen en offline testen van de PLC-software gebeurt nadat het elektrisch ontwerp klaar is en loopt parallel met het maken van het stuurbord en de machinebekabeling. Dit om de online testfase zo kort mogelijk te houden.

Een oude machine reviseren?

Is uw oude machine niet meer betrouwbaar en ondervindt u productieverlies omdat de machine om de haverklap in storing staat? Dan kunt u overwegen om de machine te reviseren.


Door de oude componenten te vervangen door nieuwe, performante componenten krijgt u terug een bedrijfszekere machine waar u opnieuw jaren plezier van zult hebben.


Er wordt ook gekeken naar de upgrade van uw veiligheidssystemen zodat die terug voldoen aan de huidige normen. 1 van onze medewerkers is Certified Machinery Safety Expert gecertificeerd door TÜV Nord. Hij kan u bijstaan zodat er op het vlak van veiligheid niets over het hoofd wordt gezien en dat dit gebeurt zonder aan de productiviteit te raken.


Samen met u kunnen we dan bekijken wanneer de ombouw het beste gebeurt om uw productieproces zo min mogelijk te verstoren.Geen schema's van een bestaande machine?

Heeft u geen (digitale) schema's van een bestaande machine? Onze tekenaar komt naar u en tekent de machine compleet uit in Eplan. Hierdoor wordt het terug makkelijker storing zoeken voor uw techniekers en bij een eventuele uitbreiding heeft u een solide basis om op verder te bouwen.


Door zijn ruime ervaring met machines is het voor onze tekenaar een koud kunstje om uw machine te doorgronden en zo op een ordelijke manier uw schema terug op papier te zetten.