Bordenbouw

Bordenbouw

Onze voordelen voor uw bord

Door ons uitgebreide machinepark kunnen wij op een snelle manier een hoge kwaliteit waarborgen voor uw borden. Indien gewenst kunnen wij u hierin ondersteunen met het elektrisch engineeren van uw borden.


Door in onze bedrijfshal maar enkele zones te reserveren voor bepaalde zaken hebben we nog een groot productie-oppervlak over waarop we makkelijk kunnen schakelen tussen enkelstuks en seriewerk. Zo is het geen enkel probleem om 50 dezelfde borden langs elkaar op te stellen en te bedraden. Dit zorgt voor een schaalvoordeel en een kortere doorlooptijd van het complete project.


Wij investeren continu in goed gereedschap en goede machines om flexibel en kwalitatief te laten werken.


Zo hebben we:

- verschillende machines om draden op lengte te knippen

Dit is bij seriewerk een voordeel omdat dan voor elk bord elke draad dezelfde lengte heeft.

- verschillende machines om draadhulzen op draad te persen

Omdat we meerdere van deze machines hebben kunnen we voor meerdere maten draad de machines langs elkaar laten werken. Dit voorkomt omsteltijd tijdens het wisselen van draaddikte en zorgt voor een constante, juiste kracht bij het aanpersen.

- een machine om koperen latten te buigen en te bewerken

Om vermogenborden te maken is het vaak nodig om koperen latten te buigen of om (slob)gaten te voorzien in de latten.

- een toestel om DIN-rails te knippen

Al onze DIN-rails worden geknipt met dit toestel zodat ze altijd recht zijn en omdat het mogelijk is om de lengte in te stellen. Door dit toestel worden bramen en daardoor extra nawerktijd vermeden.

- een toestel om goten en deksels te knippen

Al onze goten en deksel worden met dit toestel geknipt. Hierdoor zijn ze altijd recht, is de lengte instelbaar en zijn er achteraf geen bramen en daardoor geen extra nawerktijd.


Sinds begin 2018 hebben we ook een Steinhauer-bewerkingsmachine. Vanuit Eplan kunnen wij rechtstreeks laden naar deze machine. Door het rechtstreeks te laden voorkomen we overtekenfouten. Deze machine bewerkt al onze borden en kasten. Hierdoor is de foutenmarge veel kleiner, staan alle gaten altijd hetzelfde en winnen we veel aan doorlooptijd. Wat vroeger ongeveer 6 uur handmatig bewerken was is nu gereduceerd tot 15 minuten door de machine.

Overzicht

Steinhauer

Al onze borden en kasten worden bewerkt op onze Steinhauer-bewerkingsmachine.

Draden knippen

Onze draadknipmachines zijn vlot instelbaar en kunnen meerdere draden van dezelfde lengte vlug knippen.

Hulzen

Door meerdere hulzenmachines naast elkaar te voorzien is het niet meer nodig om om te stellen en zo tijd te verliezen.