Machinebekabeling

Machinebekabeling

Beweegbare grijper bekabeld
1/4 hal waar geregeld montagewerken gebeuren

Onze voordelen voor uw machines

Onze medewerkers kunnen zowel bij u ter plaatse komen bekabelen, als dat u uw machine tot bij ons brengt en we ze hier bekabelen.


Door ook het persluchtgedeelte van de machine mee te nemen in de bekabeling zal het bundelen van deze 2 zaken er uit zien als 1 geheel.


Er wordt gestart met eerst alle componenten te plaatsen en te labelen volgens de eenduidige benamingen in het elektrisch schema. Op deze manier is het later bij storing zoeken makkelijker om een component terug te vinden. Onze medewerkers testen elke positie van de sensoren om achteraf bij de inbedrijfname tijd te besparen.


Vervolgens wordt er bekeken, indien nodig, waar het beste de goten en buizen kunnen geplaatst worden en worden deze gemonteerd. Er wordt ook gekeken naar waar exact de gaten in de goten komen te zitten. Deze worden dan ook aangebracht en met een beschermrand afgewerkt zodat kabels niet beschadigd kunnen geraken.


Hierna worden alle componenten aangesloten met de juiste kabels en deze kabels worden op een fatsoenlijke manier gebundeld en zo tot de elektrische kast geleid. Alle kabels worden aan beide zijden gelabeld met het kabelnummer uit het elektrisch schema. Dit opnieuw om later het storing zoeken te vereenvoudigen.


Dan worden alle kabels aangesloten in de elektrische kast en worden alle goten dicht gemaakt.


Ten slotte wordt er in samenspraak met u een functionele test uitgevoerd om na te gaan of alle kabels correct zijn aangesloten en of alle sensoren naar behoren zijn afgesteld.


Kunt u zelf de ruimte nog goed gebruiken waar de machine in opbouw staat? Dan kunt u ook bij ons terecht om bij ons in de werkplaats de machine te monteren en hier te laten bekabelen. Indien nodig kunnen wij u ook ondersteunen met het monteren.


Wij zijn uitstekend ingericht om in onze werkplaats van 1400m² uw machines op te bouwen. Hiervoor staat er altijd een heftruck en rolbrug ter beschikking. Verder beschikken wij ook over meerdere machines om mechanische aanpassingen uit te voeren.


Heeft u ook nog geen mechanisch ontwerp uitgewerkt? Samen met onze mechanische partners kunnen wij u ook verder helpen met mechanisch ontwerp en mechanische uitvoering en kunnen we u zo een gehele machine aanbieden.

Overzicht

Voorbeeld Bekabeling

Alle componenten worden eenduidig gelabeld en alle kabels zijn voorzien van labels.

Ventieleiland

Ook de ventielen worden gelabeld om later makkelijker storing te zoeken.

Pneumatische installatie

Wij kunnen u ook bijstaan met het ontwerpen en aansluiten van de pneumatische installatie.