Handling-& meetmachine

Handling- & meetmachine

Machine overzicht
Festo drive

Onze klant is specialist in het vervaardigen van tandwielen voor de automobielindustrie. Voor een draaibank in hun plant in Roemenië zochten ze een automatisatie voor het automatisch handlen en meten van de tandwielen om zo tot een 100% inlinecontrole te komen.


Onze klant heeft het mechanische ontwerp voor zijn rekening genomen en wij hebben in samenspraak het elektrisch ontwerp en de PLC-programmatie voor onze rekening genomen. Verder stonden wij ook in voor de bordenbouw en de machinebekabeling. Moeilijkheid in het ontwerp was buiten de complexiteit ook dat de machine makkelijk getransporteerd moest kunnen worden en zonder fout weer opgebouwd in Roemenië. Om dit te doen zijn we uitgegaan van een modulair ontwerp waarbij alle gedeeltes makkelijk te ontkoppelen en terug aan te koppelen zijn. Moeilijkheid in de PLC-programmatie was de communicatie met de draaibank om te zorgen voor een 100% terugkoppeling van elke gemeten maat.


Deze machines zijn bij ons in de werkplaats gemonteerd. Vervolgens hebben wij de fieldcomponenten geplaatst, de goten en buizen geplaatst en alles aangesloten. Na een functionele check hebben we de drives in bedrijf genomen en de PLC-software getest. Na een run-at-rate is de machine goedgekeurd en naar Roemenië getransporteerd.


Festo drive
PLC programmatie

Testen van de PLC-programmatie en HMI.

Filmpje van de machine in werking.

Festo Pick & Place

Festo pick-& place unit.

Contact


Joris Helleputtestraat 2

3920 Lommel

jan.jansen@j-e-t.be

+32 (0) 499 10 52 52

Openingsuren


maandag tot donderdag:

8:00 - 17:00

vrijdag:

8:00 - 15:00

© Copyright. All Rights Reserved.