Netontkoppelbord

Netontkoppelbord

NOB
NOB met omvormers

Onze klant is gespecialiseerd in het plaatsen van grotere zonnepanelenprojecten. Onderandere voor grotere industriële panden. Voor dit project hebben we een netontkoppelbord ontwikkeld.


Een netontkoppelbord controleert of de omvormers van de zonnepanelen synchroon draaien met het net zodat er geen problemen zijn bij teruglevering en schakelt de installatie uit als er niet synchroon gewerkt wordt. Ook zorgt dit bord voor de connectie met de groenestroomteller en voor de beveiliging van de omvormers.


Zoals altijd voor deze installaties beginnen we met een kabelberekening. Bij deze installatie is er ook voor gekozen om een monitoring systeem te voorzien. Dit systeem koppelt onmiddellijk naar onze klant of de installatie in storing staat en wat de omvormers opleveren.


We hebben het bord ontworpen en in nauw overleg met de netbeheerder hebben we gezorgd voor een technisch correct uitgevoerd bord. Hierna zijn wij het bord gaan plaatsen ,hebben we een aanpassing moeten doen op het Algemeen LaagSpanningsBord om het netontkoppelbord te kunnen aansluiten en hebben we de omvormers aangesloten. Na controle door de netbeheerder is de PV-installatie in bedrijf genomen en nu levert deze installatie schone, groene energie.